Úszó design üveg és fa ház

2015. április 13., hétfő

A házat a párizsi székhelyű fejlesztő H2orizon építész iroda designere Dymitr Malcew tervezte, ezt a vízen lebegő házat. Bárhol el tudnánk képzelni, lehet akár lebegő bungalow, vagy egy luxus szálloda az Indiai-óceánon, de akár otthon is bárhol elhelyezhető, legyen az folyó vagy a tenger.

A ház egy a szendvics rendszerű szerkezet, az üvegfelületek és fafelületek két azonos méretű szeletekre osztják a házat. A padló és a tető panelek szimetriát hoznak létre és alkotják a padlót és a mennyezetet. A vízfelületen lévő padlólemez és a tetőemez közötti falak biztosítják az épület szilárdságát. Az üveg függönyfalak és faszerkezetek lehetővé teszik a mikromozgásokat, amellyel a házban szembe kell néznie, mert a víz folyamatos mozgásban van.

A további előnyök, hogy hihetetlen mennyiségű természetes fény hatol be a házba, és mindez egy csodálatos természeti környezetben. Az épület két tágas hálószobát, két fürdőszobát, nappalit és egy tágas konyhát tartalmaz. A házat körülöleli a terasz, a padló a vizen folytatódik, ami egy valódi kapcsolat az ember és a természet között. Ennél közelebb már nem is lehet költözni a természethez, és csodálatos élmény lehet így lakni. A nomád élet új dimenziót kap, és az egy luxusban ad új élményt. A tető túlnyúlása véd a naptól és árnyékot ad a terasznak.

Mindkét oldalon fából csúszó paneles falak kerültek kialaktásra, amelyek megnyitják vagy lezárhatják a belső tereket. Minden szobának, helységnek, még a fürdőnek is kilátása van a vízre. Az Úszó ház azok számára készült, akik értékelik a szabadságot és a természet szinte beléphet a  házukba. Az úszó ház koncepcióját a természet ihlette, a nyitottság és a fényűző, mégis könnyű életmód.

Az úszó platform könnyen mozgatható egyik helyről a másikra, mintha lenne egy házunk, amellyel bejárhatnánk az egész világot. A ház belső elrendezése, beleértve a belső terek méreteit, a funkciókat, és még az anyagok és felületek is testre szabhatóak a ügyfelek igényeinek megfelelően. A ház megfizethető és fenntartható, a ferde tető kialakítása olyan módon történt, hogy a napelemek optimális dőlésszöggel rendelkezzenek a nap felé. Egy aktív úszó fa ház a tengeren. Ahol nincs szükség külső energiára, hiszen a napenergia biztosít mindent. Azért vizet vigyünk magunkkal!! :-)