Új kilátások Mályinkán - Hello Wood alkotások 2. rész

2012. augusztus 9., csütörtök

Szó szerint új kilátások, hiszen a Hello Wood alkotótábor keretében a két tervező, Rohoska Csaba építész, és Vasváry-Nádor Norbert belsőépítész csapatukkal egy kilátót álmodott (és valósított meg) Mályinka falu dombjának egy gyönyörű pontjára. Nemcsak az impozáns alkotás miatt érdemes továbbolvasni, hanem mert fény derül az I love Wood-blog (valószínűleg) egyik legnagyobb rajongójának kilétére is...

A „Málygetosz” névre keresztelt alkotás, a Mályinkába tervezett, de nem megvalósult kilátó előre elkészített beton alapjaira készült horizontális kilátó installáció. A gyönyörű panoráma a Lázbérci-víztározóra néz. Kívülről nézve az alkotásnak egyszerű kubus-jellege van, míg belülről a lécezés izgalmas fény-árnyék játékot eredményez. A kilátó korlátjaként funkcionáló, tömbösített falécekből készített mellvéd belülről sík felületű, kívülről véletlenszerűen ismétlődő elrendezésű, amely megbontja a kilátó húzott alapformáját és harmóniát  képez az épület egészében.

Fotó: Fekete Zoltán

A Rohoska Csaba, aki a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar, Tervezési és Építészeti Ismeretek Tanszékének vezetője és Vasváry-Nádor Norbert  által vezetett csapat alkotása a 13. Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjának kiállításához meghirdetett „SPACE MAKER” építészeti modell pályázatán is indul. A csapat tagjai: Sándor Dia, Terleczky Ádám, Varga Marci, Varga Panna, Zsilinszky Bea, Bodnár Anita.

Rohoska Csaba, Vasváry-Nádor Norbert építészek munka közben, fotó: Sárközi Péter

És ki blogunk legnagyobb rajongója? Minden jel arra mutat, hogy Daniel Sales - Oliver Sales építész, a Hello Wood egyik fa-workshop-vezetőjének kisfia -  aki a tábor ideje alatt lelkesen segítette a különböző workshopok munkáit.

Rajongónk, fotó: Fekete Zoltán