Szauna a folyóparton

2014. március 4., kedd

Egy város élhetőségét az egy négyzetméterre jutó kreatív kezdeményezések határozzák meg - vallják napjaink urbanistái. Ebben pedig van valami, elég Budapestre gondolni. A főváros élhetőségén ugyan lehet vitatkozni, de az kétségtelen, hogy az utóbbi években gombamódra kezdtek szaporodni a remek projektek.

Ezek egyike a Valyo csapata, akik a város egyik régi problémájára keresik a választ. Nevezetesen arra, hogy van folyónk, ami szép, hosszú és még széles is. Mégsem használjuk ki, a mólókra ugyan rendszeresen belógnak borozni a gimnazisták, és ott van az A38 is, mégis, gondoljunk Párizsra vagy Londonra, ahol a Szajna és a Temze aktív része a városnak. Tavaly nyáron, a Lánchíd tövében már volt Valyo Part, ahol a lazítós zenéket játszó dj mellett egy kis bár, és egész napos programok várták az arrajárókat.

Idén a csoport első akciója egy lakóbuszba épített szauna, amely a Duna partján, négy különböző helyen lesz felállítva. A buszban egy apró öltöző már volt,  a Jaf Holz pedig megtámogatta némi fával a srácokat.  Március első hétvégéjét követően a szauna először a Margit-híd budai oldalára, egy hét múlva az Északi összekötő híd alá, végül pedig a Lánchíd pesti hídfőjéhez kerül.

A City Szauna célja az, hogy egy kicsit máshogy nézzünk a városra, amely az otthonunk. Az ember ugyanis gyöngyöző homlokkal, fején egy vizes törölközővel teljesen máshogyan látja még a négyeshatost is, mint a dugóban káromkodva.

És ha ennyit sikerül elérni, az már pont elég.

A Szauna az alábbi időpontokban használható:

Margit-híd budai hídfő
március 8-9.

Óbuda, Északi összekötő
március 15-16.

Valyo Part
március 22-23.

Regisztráció: http://valyo.hu