Piroska, az erdő, a faház és a hó

2015. január 10., szombat

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy aranyos kislány, mindenki szerette, aki csak látta, de legjobban mégis a nagymamája. Azt sem tudta, mit adjon neki, mivel keresse a kedvét kis unokájának. Egyszer egy szép piros bársonysapkát vett neki ajándékba, s mivel az olyan jól állt a kislánynak, hogy azontúl mindig csak azt hordta, el is nevezték róla Piroskának. Egyszer azt mondja neki az édesanyja: "Gyere csak, kislányom! Itt ez a kalács és egy üveg bor, vidd el a nagymamának. Beteg is, gyenge is, jól fog esni neki ez a néhány falat. Indulj el jó korán, még mielőtt beáll a hőség. Ha kimész az utcára, viselkedj rendesen, ne térj le az útról, mert eleshetsz, és eltörheted az üveget, és akkor a nagymamának semmi sem marad. És ha belépsz a szobába, ne felejts el köszönni neki, és ne kukkants be előbb minden sarokba!"

Ez a projekt San Vigilio di Marebben, Olaszországban található. Az építéshez felhasznált minden anyag fa. Megbújik és csodálatosan simul a környezetébe, de ezt a házat Piroska biztosan megtalálta...

A fa melegsége, a csodálatos hőellenállási értékei megakadályozza a hideg behatolását a nagymama otthonába. A nappalit egyszerűre tervezték, azonban a fának melegsége és a hatalmas ablakokon át beszűrődő hó látványa teljesen elvarázsol mindent. Ha belépünk az intim szférába, nem kell gondolkodnunk azon, hogy jó helyen járunk-e?

A világítás a falakon otthonos hangulatot áraszt a hálószobában. A modern, minimalista design a fürdőszobában is tökéletes harmóniában van az épület minden helyiségével.  Az "amerikai konyhás" olasz konyha, pizzaillattal és serano mangalica sonkával a hóval borított erdő közepén!

Minden fából készült, amit fából le lehetett gyártani. A padló,a mennyezet, a falak, az ablakok, az ajtók, a bútorok, a székek, a padok...

A zsákban előkészítve a tüzelő és a kandallóban ropog a meleg tűz, még hangulatosabbá téve nagymama mindennapjait...

ha most ott lennék, akár engem is megehetne a farkas:-)...