Ott élek, ahol szeretnék...

Tiny design ház melegre és hidegre tervezve. Unod a banánt? Akkor csomagolj! Szabadon szeretnél élni? Akkor mobil faház a megoldás. Hideg vagy meleg éghajlaton, készülj fel egy vadonatúj adventure életre. Egy kanadai cég tervei alapján sorozatgyártásban gyártják a szabadságra és a természet szeretetére vágyóknak a mobil faházakat.

A házak olyan szigeteléssel rendelkeznek, hogy -50 ° C hőmérsékleten is kellemes belső klímát lehet bennük biztosítani. Igaz, a  -50 ° C nem sok ember tudja elviselni, de szerencsére nálunk ritkán vannak ilyen hőmérsékleti értékek. A ház, a legmodernebb technológiák alkalmazásával biztosítja a megfelelést a szélsőséges időjárási viszonyoknak is.

A speciális vákuum szigetelés rendkívül vékony, így nagyobb lehet a belső tér is. A szigetelés és a felhasznált anyagok könnyűek, ezért utánfutón szállítható, biztosítva a tulajdonos mobilitását. A kis ház tartalmaz hővisszanyerő ventilátort (HRV) és megfelelő mennyiségű napelemet. A fűtést 800 W teljesítményű, nagy hatékonyságú elektromos hősugárzók biztosítják, amelyeknek az áramfogyasztásuk kevesebb, mint 15 amper! 

Egy másik figyelemre méltó jellemzője a ház kicsi a súlya, amely 2 T alatt van, Ezt az értéket a könnyű anyagok használatával és hatékony tervezéssel tudták elérni. A bútorok és munkalapok sandwich paneból készültek, amelyek szintén a kis ház súlyát tudják csökkenti. Az ágy felhajtható, ha nem használja, nappali lesz vagy dolgozószoba vagy éppen az étkezőt növeli meg.

Fontos a tető alakja, hiszen a menet közbeni légellenállást így sikerül csökkenteni.  Saját forró vízet állít elő, amihez szükséges vízmennyiség tartályokból elérhetőek. Ezeket azért néha fel kell tölteni, mintha a tengeren hajóznánk. Az Energy Star tanúsítvánnyal rendelkező kompakt hűtőszekrény / fagyasztó megfelel a legszigorúbb fogyasztási követelményeknek.

Más környezetbarát funkciók közé tartozik a "O" (nulla) illékony szerves vegyületet tartalmazó alkalmazott festékek is. Kizárólag (FSC) fát használnak és minden újrahasznosított anyagokból készült. LED-es lámpák biztosítják az esti világosságot, a toalett pedig komposztálóval együtt van szerelve. Lehet, hogy kicsi, de ott tudsz élni, ahol szeretnél....