Itt a tavasz! Tóparti fapaneles ház Svájcban.

2015. március 12., csütörtök

Csodálatos panoráma Svájcban a Walensee-nál Unterterzenben. Azon gondolkodtam, hogy a háziasszonyok ebben a házban mennyire tudják magukat jól érezni. Csak főzöcskéznek a padlótól a mennyezetig tartó panoráma üvegablakok mögött miközben a hegycsúcsokban gyönyörködnek és lehet, hogy egy óvatlan pillanatban elsózzák a húslevest? Azt gondolom, hogy ebben a házban öröm a főzés, olvasás, játszás, beszélgetés, munka és a pihenés egyaránt. Minden együtt töltött pillanat magáért beszél...

Az épület függőleges és vízszintes fal és mennyezeti paneljai egyaránt fából készültek. a Teraszok karcsú tartó oszlopai mutatják a szerkezet könnyedtségét. Csodálatos körbe a kilátás, a napfény beönlik a hatalmas ablakokon. Ezt a zseniáli projektet a KM tervezőiroda tervezte Minimalista vonalak a ház oldalán, mérnöki pontossággal. Az egész olyan, mintha egy bemetszés lenne a hegybe, amely a karcsú oszlopokon szinte lebeg a tó felett. A csodálatos sárga tavaszi réten egy elegáns, luxus lakóház emelkedik ki a környezetéből.

A fa, üveg, hegyek, mezők és erdők kombinációja harmónikus, az anyaghasználat során a szerkezeti a nagymértékű faang használat újrahasznosíthatóvá alakítja az épületet. A harmónikus és természetes külső megjelenés a belső terekben folytatódnak. Tágas terek, de barátságos fa és üveg kombinációkkal. A hatalmas ablakokon keresztül a belső térérzet megsokszorozódik, szinte a hegyek lesznek a szoba határai. A belső tereket összekapcsolták egymással, hiszen a terek között nincsenek térelválasztók.

A ház lebeg, a használt faanyagok környezetbarátak és újrahasznosíthatóak. Mindemellett a legjobb hőszigetelési paraméterekkel rendelkezik, hiszen bírják a hegyvidéki téli időjárást is. A külső tér felületkezelése is ennek megfelelően került alkalmazásra. A külső és a belső szoros kapcsolatban van, így formál egy kerek egészet.