Design Hét Budapest 2013: fából készült design bútorok a Loft Interiorban

2013. szeptember 30., hétfő

Loft Interior 2013 tavaszán hirdette meg étkezőasztal-tervező pályázatát, amelyet Juhos Lehel nyert Masina fantázianevű asztalával. Az I. díjjal járó pénznyeremény mellett a faipari mérnökökből és iparművészekből álló csapat felajánlotta az I. díjas terv prototípusának gyártását, továbbiakban pedig segíteni fogja a termék piaci bevezetését és forgalomazását.

A pályázatra 49 alkotó, illetve alkotói csoport összesen 80 pályaműve érkezett be. A II. fordulóba a zsűri a három legjobb tervet juttatta.


Juhos Lehel asztal terve

Juhos Lehel lift mechanikával nagyobbítható étkezőasztalával nyert. Az asztal közepén kiemelkedő plusz lapja praktikus megoldás és ötletes szerkezet egyben, a tömörfa asztallaphoz színben variálható, hajlított acéllemezből készülnek a lábak. A fém mechanikát tömörfa káva elem rejti maga mögé, így a forma egységes és letisztult marad. Lehel már több bútorral előrukkolt az elmúlt években és munkáira jellemző a forma és gyártástechnológia összhangja, a korszerű ipari és a hagyományos eljárások alkalmazása, amelyek jellemzően kisszériás, építhető, moduláris termékcsaládokként öltenek bútortestet.


Boldizsár Tamás: Trapéz asztal

Az első forduló három továbbjutója közül Boldizsár Tamás Trapéz fantázianevű asztaltervét egy hétköznapi rutin ihlette: a postaládából kiszedett levelek és újságok tárolásának problematikája volt a kiindulópont, az asztal pedig ezt a funkciót látványosan és őszintén vállalja asztallap alatti kis polcával, amelyet ötletesen egy mobil tálcával rejt el a tervező és teszi így még jobban kihasználhatóvá és praktikussá a belső tárolót.


Illés Attila: Tiramisu-asztal

Illés Attila szintén a legjobb három közé jutott Tiramisu fantázianevű, nagyobbítható asztalával, amelyet a keleti kultúra mellett a Bauhaus világa inspirált. A tervező célja áttekinthető, logikus forma megalkotása volt, természetes és időtálló anyaghasználattal, így a bútor teljes felületén megjelenik a tömör faanyag, a nagyobbító vasalat pedig rejtve marad.


Galbács Tamás asztala

Az étkezőasztal tervező pályázat közönség díjazottja - tíz terv közül - 560 szavazattal Galbács Tamás asztala. Tamás bútortervezéskor leginkább a kapcsolatok és csomópontok optimális kialakítására fekteti a hangsúlyt, amelyet aztán gondosan elrejt, így a formavilágot a szerkezeti megoldások nem érintik. Az étkezőasztal tervezésekor arra összpontosított, hogy egyszerű és jól használható nagyobbító mechanizmust alakítson ki.

Juhos Lehel Masina fantázianevű asztalának prototípusa a Design Hét 2013 Budapest keretében, október 1-én, 18 órakkor nyíló kiállításon debütál a Loft Interior bemutatótermében, ahol a pályázaton továbbjutó munkákat tablókon ismerheti meg a nagyközönség. Juhos Lehel és az Étkezőasztal tervező pályázat legjobbjainak terveit és eddigi munkásságát október 3- án részletesebben is megismerheti a közönség, hiszen 17 órától tervezői előadásoknak ad otthont a  bemutatóterem.


sixay furniture

Az előadássorozaton Szikszai László - a sixay furniture tulajdonosa - is bemutatja eddigi tevékenységét, díjnyertes bútorainak történetét. Egyéni tervezői stílusa mellett arról is beszél majd, hogy az exkluzív termékek és a legmagasabb minőségi igényeknek megfelelő bútor előállításra képes gyártói háttér mellett mi mindenre van szükség ahhoz, hogy egy magyar vállalkozás több mint 100 nyugat-európai forgalmazóval büszkélkedhessen. Budapesten először a Loft Interiorban lesznek láthatóak és megvásárolhatóak a sixay termékek, október 1- től.

https://www.facebook.com/loftinterior

www.loftinterior.hu

Forrás: sajtóközlemény