Alpesi design faház

2014. december 27., szombat

Képzeld el, hogy el vagy veszve a hegyek között, kimerültél egy hegyi túrán, mindent elborít, befagyaszt a több méteres hó.

Ha Mountain Bike bringákkal jársz fent a hegyekben, vagy télen a Freestyle Snowboard-al elbarangolsz a szűzhóban, biztosan jól esne egy melegséget adó kis faházikó, ahol biztonságban tudsz akár éjszakára is maradni.

Mi lenne jobb, ha most találnál egy házikót, hol meleg, barátságos menedék várna? Mit szólnál ha ez egy építészetileg is meghökkentő menedék lenne. Pontosan ez az, amit a Huba életmentő szentély tervezésekor megálmodtunk, és egy teljesen új stílust hozzunk létre: "az alpesi elegáns."

Nézd meg a belsejét!

A koncepció, amelynek célja egy független környezetbarát energetikai rendszer 
létrehozása, amely elősegíti a megújuló energiaforrások használatát. Felhasználja a természetes víz, a Nap és a szél erőforrásokat. A Nap energiáját hasznosítja, hogy meleg és világos legyen és a begyűjtött esővizet biztosítja szivattyú a szélmotor által megtermelt energiával a mosakodásra. A moduláris kialakítás kompakt és megfelelően könnyű ahhoz, hogy minden eleme fából és teljes egészében újrahasznosítható műanyagból legyen.

Belül két ágy pihenésre, melegedésre és egy mosdó került kialakításra. A belső tér a különböző síkok alkalmazásával dinamikus, lendületes érzetet ad, semmi sem merőleges egymásra. Kicsi keskeny ablakok futnak az egész épületen körben, amelyek megszakítják a falak játékát. Matt üvegek diszkréciót biztosítanak belül és lehetővé teszi a lakóknak, hogy jól érzik magukat. A mennyezetbe épített LED-es lámpák biztosítják a fényt napnyugta után.
Talán több helyen is elterjed egy ilyen önfenntartó pihenő faház, amelyet akár online is lehet foglalni egy éjszakára!

Tervezők: Michal Holcer & Malgorzata Blachnicka