Design faház Benzer Judith tervei alapján Ausztriában

2015. július 28., kedd

A modern stílusú nyaraló egyedi külsejét és letisztult belső tereit Judith Benzer Építész tervezte. A bécsi székhelyű Studio Judith Benzer Építészeti iroda fejlesztette a kortárs nyaralót Dél-Burgenlandban, az ország legkeletibb tartományában. A Summer House Projekt egy olyan épület, amely a lehető legteljesebb mértékben illeszkedik a környékbe az egyszerűségével és a homogén megjelenésével. Hangulata olyan, mintha egy kerti házban lennénk, távol a világtól, éppen szőlőtelepítés előtt a leendő borospince főépületénél.

Kortárs ház minden építőköve fából készült Az alagsorban - pinceszint - a bor tárolására és termelés elhelyezésére alakították ki a helyiségeket, míg a föld feletti terek lakás céljáből épültek. A pince építőanyaga vasbeton modern, látszó felületekkel. A földszint és az első emelet tiszta fából épült. A épület puritán megfogalmazása és a fának ilyen mértékű naturális bemutatása nem kizárólag statikai megoldás, elsősorban ez lett design alapja.

A fa szerkezeti anyag mellett a tervező nagy mennyiségben használt látszó betont és acél anyagokat. A faanyagokat szándékosan használták fel kezeletlen, leplezetlen állapotában, hiszen ettől ilyen elementárisan naturális és természközeli az épület.

Az épület télen és nyáron is használható, azonban az igazán zord időjárás esetén, a vörösfenyő burkolat biztosítja az ablakok teljes védelmét. Az esetleg lakatlan téli hónapokban a ház annyira feltűnő, mint egy szobor vagy emlékmű alkotás.

A vörösfenyő spaletták a nyári hőségben biztosítják az árnyékot úgy, hogy a fény a helyiségekbe romantikusan áramlik be és kifelé esténként.

Az épület és minden eleme egyszerűen "csak" SZÉP......