Borászat fapaneles építéssel Ausztráliában

2017. augusztus 28., hétfő

A Master Builders Association  Victoria Kiválósága Lakásépítési Díjban részesítette Craig Smith tervezőt.

A Finnis Építésziroda munkatársai által rendkívüli érzékkel tervezett épületei vezettek ahhoz az elismeréshez, hogy a minőségi épületeik megkapják a legrangosabb építészeti díjat. A Paringa Pincészet Red Hill Rezidenciájának a tervezése a kezdetektől egy egészen a fiatal és lelkes, építő csapatra lett bízva, akiknek a tervezési elképzelései és minőségi anyagok kiválasztása a lehető leghasznosabban valósította meg az iroda tervezési filozófiáját: fa, fém és az üveg kombinációját.

Mint egy feltörekvő építő-tervező, Craig Smith hihetetlen munkatársa a Finnis Architects-nek, és tudjuk róla, hogy még nagyon hosszú utat fog megtenni a pályán. Minden pillanatban élvezet volt vele a munka, és a Finnis tervező iroda büszke arra, hogy egy ilyen építész is csatlakoztam hozzájuk. A Master Builders Association 1875 óta támogatja a legmagasabb színvonalat az építőiparban és a lakásiparban, és tagjaik közé tartoznak a legrangosabb építészek és alvállalkozók az építőipar minden ágazatából. A Master Builders Association tagjai közvetlenül felelősek a milliárd dolláros beruházásokért a lakossági, kereskedelmi és ipari építkezésben Victoria államban.

Az ausztráliai Red Hill régió szőlőinek középpontjában ez a tölcsér alakú otthon úgy lett kialakítva, hogy óvatosan kezelje a bejövő napfényt, egy nagy védett teraszt alakítson ki, ahol a tulajdonosok pihenhetnek és élvezhetik a birtokukra való kilátást. 

Az egy emeletes rezidencia Melbourne közelében található, a Mornington-félszigeten. A borászat tulajdonosa számára épült ház, amely a modern és a hagyományos építőanyagokat ötvözi, és olyan meleg kialakításokat, megoldásokat tartalmaz, amelyek a vidéki építészetre vonatkoznak. A minimalista térfogata egy nagy, a szőlőültetvény felé irányított kupolaszerű épületet képez. 

A épület egy nagy teraszban végződik, átlátszó üvegburkolattal.

A padlóba épített ragasztott üvegpanelek vizuális kapcsolatot hoznak létre a földszint és az alagsorban lévő nagy borospince között, amelyet fagerendák támasztanak. A fa átjárja az egész szerkezetet, mind szerkezetileg, mind részletesen. "A fából épített otthon, mind a belső, mind a külsejében, lehetővé teszi az anyagok természetes megjelenítését és a tájhoz való illeszkedést" - magyarázta az építész.

A Finnis Architects csapata által tervezett díjnyertes pincészetet, ahol a modern dizájn érzékeny kiegészítője a lenyűgöző táj, amely megmutatja a csodálatos kilátást a szőlőhegy dombjaira.

http://finnisarchitects.com.au