"SPACE LAB" Design Pavilon projekt

2014. december 10., szerda

"SPACE LAB" Design Pavilon projekt a tokiói egyetemen.

design by KOHKI Hiranuma Architect & Associates

Az erdőállományok folyamatosan növekednek, de ezzel egyezően fiatalodnak. Ez azt jelenti, hogy az erdőkben található fák átlag átmérője csökken.

A projekt a vékony keresztmetszetű anyagok felhasználási lehetőségére jött létre. Alapvetően két méretű cédrusfát használtak az alkotók 38 mm x 89 mm és 51 mm x 89 mm. Az L alakú alkatrészek összeépítésénél 89mm x 178mm 300mm hosszú nyílásokat hagytak az egyes elemek között. Az egymásra épülő elemeket összerögzítették, hogy stabil szerkezet jöhessen létre. A rések bevezetik a falon fényt, a szigetelést a réseknél hőszigetelt üvegezéssel oldották meg. A létrehozott új építési rendszer elegendő minden szépséget megmutat, a fény szabad játékával és a fa melegségével. A tervezők biztosak abban, hogy ez az új szerkezet időről időre új izgalmat biztosít az épületen belül és kívül.

Négy éves tanulmány előzte meg a konstrukció végleges formáját, amely során fizikai és mechanikai tulajdonságait is vizsgálták az alkalmazott faanyagoknak. Az új rendszer egy lehetőség, hogy vagyunk képesek kialakítani a szűk városi terekben izgalmas környezetbarát élhető tereket.

A projekt a tokiói Komaba egyetemen lett felállítva, ahol folyamatosan látható a közönség számára. A látogatók mellett a diákok is használják az épületet oktatási és egyéb célokra.

"A fa élhetővé és világossá teszi a környezetet" Ez az anyag különleges karakteréből adódik. Mi használjuk ezt a karaktert, amennyire csak lehetséges. Ez a "Azumaya" építészet ma nem választja szét a külső és belső értékeket, és a jövőben várhatóan változatosan használhatóak a hazai építészetben. És végül az architektúra, amely kihasználja a hazai vékonyított faanyagokat, egy módszert mutat be a természet egyensúlyának helyreállítása érdekében.
(KOHKI Hiranuma)

"Space Lab" a University of Tokyo

Összegzés:

Ez a projekt az úgynevezett "Space Lab, a University of Tokyo". Az épület a projekt által épített új építési módszer az The University (Komaba kutatás campus) a Meguro, Tokióban található. A projekt megvalósulása a Koshihara Intézettel együttműködésben valósult meg, KOHKI Hiranuma építész vezetésével, aki Institute of Industrial Science, a University of Tokyo docense.
Az épületet kivitelezője a Fujiki Koumuten, amely már dolgozott számos japán hagyományos fa építésű épület megépítésében. Vasbetont nem alkalmaztak az alap építésénél sem, az épületet fa hasábokra helyezték, amely alatt zúzott kő biztosítja az épület körüli nedvesség elvezetését.

http://www.khaa.jp/proj_e.htm